Vaga 7 gener 2014


Benvolguts pares/mares: 

L'assemblea de docents reactiva la vaga dimarts dia 7 de gener ja que la Conselleria d' Educació a interposat un expedient al director de l'IES de Marratxí de Mallorca per una denúncia d'un pare baad en una gravació telefònica de la seva filla.  La carta que explica amb més detalls el motius de la vaga esà en el document següent.
 APIMA IES Cap de LLevant

 


PER QUÈ LA REACTIVACIÓ DE LA VAGA ALS CENTRES EDUCATIUS DIA 7 DE GENER?
L’actitud irresponsable de la Conselleria provoca una nova jornada de mobilització

Illes Balears, 29 de desembre de 2013
Sabem que la mesura d’una nova jornada de vaga escolar, que impedirà el començament normal del segon trimestre, és una mesura extraordinària i complexa que necessita prou debat i reflexió.
De fet els docents, amb la dificultat que suposava haver començat les vacances de Nadal, debatérem llargament els pros i els contres de la mesura i fórem conscients de les dificultats de la decisió: claustres i comunitats educatives de vacances, dates complicades per transmetre la informació, responsabilitat davant els alumnes i els pares... però també el moment d’absoluta excepcionalitat que vivim per culpa de l’actitud autoritària i intransigent de la Conselleria que es nega a negociar i talla tots els ponts de diàleg possibles.
Com sabeu, dia 20 de desembre, darrer dia del trimestre, el company Jaume March, director de l’IES de Marratxí, va rebre la comunicació d’obertura d’expedient. Feia temps que els docents havíem anunciat que una mesura d’aquesta índole era una línia vermella que seria contestada immediatament amb total contundència per part nostra. La Conselleria sabia perfectament quina era la situació i, així i tot, va voler continuar amb la provocació. La Conselleria ha forçat la reactivació de la vaga.
La clara intenció intimidatòria d’aquesta mesura carregada d’irregularitats –basada en un enregistrament en el mòbil de l’alumna i botant-se el tràmit de les diligències prèvies de l’inspector de centre–, ens obliga a una reacció contundent per aturar, una vegada més, l’abús de poder i l’arbitrarietat que caracteritzen l’actuació de la Conselleria.
A més, hem de recordar que la nostra és una vaga sustentada damunt reivindicacions laborals i professionals. El passat dia 23 vam explicar en primera persona a tots els mitjans de comunicació com les problemàtiques sobre les que es basen les nostres reivindicacions han empitjorat. Per això exigim a la Conselleria que faci un esforç i avanci cap a la resolució d'aquest conflicte i no l'encengui més.
Esperam que entengueu que, com a col·lectiu en lluita, no podem acceptar de cap manera aquests tipus d’actuacions: la Conselleria parla de més de 30 denúncies i amenaça amb nous expedients i sancions. És evident que no podíem quedar aturats. Era imprescindible una resposta contundent.
Per a qualsevol dubte o aclariment, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres. Trobareu més informació a:
                               
 http://assembleadocentsib.blogspot.com.es/
 http://preocupasoseducacio.blogspot.com.es